12:00'YE KADAR VERİLEN SİPARİŞLERDE AYNI GÜN KARGOYA TESLİM!
600 TL VE ÜZERİ KAHVE SİPARİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!
12:00'YE KADAR VERİLEN SİPARİŞLERDE AYNI GÜN KARGOYA TESLİM!
600 TL VE ÜZERİ KAHVE SİPARİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!
Evde Kahve Demlemek Üzerine

Evde Kahve Demlemek Üzerine

Kahve içmekten keyif alıyorsanız evde kahve demlemek sizin de vazgeçilmez bir rutininiz olabilir. Özellikle son bir yılda hafta sonu yasakları, kafelerin servise kapandığı dönemler, tam kapanmalarla birlikte evde geçirdiğimiz izole zamanlar arttı. Ev her boyutta daha da önem kazandı. Evden çalışma, evden öğrencilik, evde yemek, evde spor… Evdeki motivasyonumuz, konsantrasyonumuz bazen de keyifli saatlerimizin yanında lezzetli bir eşlikçi, bir yoldaş oluyor kahve.  Bazen ekran başında uzun saatlerin kısalmasını sağlıyor, bazen spor öncesi enerjimizi toplamamıza yardımcı oluyor, bazen de aile bireylerinin bir araya gelmesini sağlıyor. Birlikte sohbet ederken içilen bir kahve günün içinde ufak ama fark yaratan bir zaman dilimi olarak belleklerimizde yerini alıyor. 

Kahve hayatımızın bu kadar içindeyken daha lezzetli olması seçeneğini değerlendirmemiz çok mantıklı değil mi?  Peki daha lezzetli kahveler nasıl içebiliriz? İlk önce lezzetli kahve derken kastettiğimiz şey kahvenin acılıktan uzak (‘bir acı bir kahveni içerim’ sözü yokluk dönemlerinin mecburiyeti kötü kahvenin getirdiği bir söz, kafanız karışmasın lütfen), içinde meyve notalarını, tatlılıkları hissedebileceğimiz (çünkü kahve bir meyve, evet içinde şeker de var), taze kavrulmuş (kavurma tarihini bildiğimiz kahveler), kokladığımızda (öğütürken ve demlenirken) ve içerken damağımızda aroma değerlerini hissedebileceğimiz bir kahveden bahsediyorum. 

İstanbul Kahve Akademisi olarak sitemizde satılan kahvelerin Nitelikli Kahveler ve Premium Kahveler olduğunu belirtmek isterim. Kahvelerimiz siparişler doğrultusunda taze kavrularak ve kavurma tarihi bilgisi paylaşılarak sizlere ulaştırılıyor. Burda tüketiciye tavsiyemiz kahveyi çekirdek olarak satın alması ve evde her demlemeden önce öğütmesi. Bu şekilde maksimum aroma ve tat değerlerinin doğru bir şekilde tüketiciye ulaşmasını hedefliyoruz.

Nitelikli kahve seçkilerimiz sezon kahveleridir ve hasat dönemi değiştikçe farklı çekirdekleri sitemize ekliyoruz. Her hasat döneminde en iyi lezzet ve en doğru fiyatı bulduğumuz kahveleri sizler için seçiyoruz.  Sitemizde mutlaka kompleks bir lezzet sunan Etiyopya Grade1, volkanik toprakların ve yüksek rakımın getirdiği yüksek tatlılığa sahip bir Guatemala ve Kolombiya seçkisi sunarak müşterilerimize damaklarında hatırlayacakları farklı lezzetleri sunmayı hedefliyoruz.

Premium seçkilerimizde Etiyopya Grade2, Meksika, Küba ve Burundi kahvelerini seçerek daha klasik kahve lezzetlerini doğru şekilde kavurarak sizlere ulaştırmayı hedefliyoruz. Geleneksel lezzetlerde taze kavrulmuş Türk Kahvesi’ni de sitemizde bulabilirsiniz. Single Origin Espresso seçkimizde narin asidite, ortadan yüksek gövde ve çikolata tatlarını hissederken, Filtre Kahve Blend’imizde kremamsı doku ve hissedilir tatlılık ile farklılık yaratmayı hedefliyoruz. Özellikle Espresso ve Filtre Kahve Blend seçkimizde daha ulaşılabilir iyi bir kahveyi sunmayı hedefliyoruz. 

Hario Skerton Pro Seramik Kahve Değirmeni
Hario Skerton Pro Seramik Kahve Değirmeni

Bir kahve severin kendisine yapabileceği en iyi yatırım iyi bir değirmendir. Baştan söyleyelim manuel değirmenler biraz sabır, biraz da zaman istiyor ve biraz kol kası :)) Kendinizi tanıyarak sizin için doğru olan değirmeni alabilirsiniz. Sabırlılar ve elektrik olmayan yerlere seyahat edenler için manuel öğütücü, aceleciler ve vakti az olanlar için elektrikli değirmen doğru bir seçim olacaktır. Elde öğütmeyi tercih edenler için tavsiyemiz; Hario Skerton Pro Seramik kahve değirmenidir. 

Hario V60 Elektrikli Compact Kahve Değirmeni
Hario V60 Elektrikli Compact Kahve Değirmeni

Hario V60 Elektrikli Compact değirmen ise daha hızlı yaşayanlar için tavsiyemizdir.  Her iki değirmeni de sitemizde bulabilirsiniz.

(Önemli: Lütfen ucuz diye blender tip bıçaklı olan elektrikli değirmenlerden almayın, kahvelerin bir kısmı büyük parçacıklar diğer kısmı ise pudra inceliğinde öğütülüyor, sonuç çok başarısız maalesef, fotoğraf olarak da paylaşıyorum blender tip bıçaklı kahve değirmeni olanları ki net olarak ayırt edebilin. Değirmenler ile ilgili ayrıca bir yazı yazmam gerekiyor bu çok net!)


Blender Tipi Bıçaklı Kahve Değirmeni
Blender Tipi Bıçaklı Kahve Değirmeni

Evde bir kahve köşesi oluşturmak hem evinizi güzelleştirmenin bir parçası olacak hem de kahve ile ilgili tüm detayların bir arada olmasını sağlayacaktır. Kahve demleme ekipmanınız, filtre kağıdınız, kahveleriniz, değirmeniniz, tartınız, termosunuz, elektrikli su ısıtıcınız. hepsi bir arada olduğunda herhangi birini aramak için vakit kaybetmeyeceksiniz. 

Nitelikli kahvelerin en belirgin özelliklerinden biri olan hissedilir yüksek aroma kahvenizi öğütürken ve demlediğinizde odanızı dolduracaktır. Bu koku evinizin atmosferini değiştirecek. Kahve kokusu aslında geçireceğiniz güzel bir zamanın habercisi ve bu yüzden aroma değeri yüksek olan kahveler çok değerli. Tabii ki damakta hissettiğiniz aroma en ödüllendiricisi ☺ 

Evde oluşturduğumuz rutinler günü daha anlamlı kılıyor. Evde kahve demlemek de bu değerli rutinlerden bir tanesi. Kahve, koku ve tadı ile duyularımızı uyarıyor ve hedonik yönümüzü besliyor. Kahvenin evde geçirdiğiniz zamanları güzelleştirmenin bir parçası olmasına izin verin. Siz de evde kahve demliyorsanız, Instagram'da @istabulkahveakademisi hesabı #ikakahve etiketi ile paylaşırsanız mutlu oluruz. Sevgiyle, sağlıkla kalın.


#evdekahvedemlemek  #ikakahve #niteliklikahve #premiumkahve #aroma #evdekahverutini #evdekahvekokusu #lezzetlikahve #kahvedeğirmenleri #komplekslezzetler #evgüzelleştirme #evdekahveköşesi

Paylaş: